Defne sabunu satın al

DEFNE

  Defne her mevsim yeşil kalabilen, güzel kokulu ve yapraklarının kullanım alanı oldukça geniş olan bir ağaç türüdür. Alternatif tıpta birçok yararı vardır. Ayrıca Türkiye’nin tarım ihracatında önemli bir paya sahiptir. Dünyada en çok Antakya ve civarında yetişmektedir.Akdeniz’e özgü bir bitki olan defne, genelde 2-6 m boyunda bir çalı veya ağaçtır, ama boyu 10 metreyi bulabilir. Gövdesinin alt kısmı gri, üst kısmı yeşildir. Yaprakları 6-12 cm uzunlukta ve 2-4 cm genişliktedir. Yaprakları kokuludur, şekilleri mızrak ucu gibi, kenarları dalgalı, üst yüzeyleri koyu yeşil, alt yüzeyleri açık yeşildir. Çiçekleri 1 cm çapında olup açık sarı veya yeşildir, sapın aynı noktasından 4-5- tanesi birden çıkarak birer öbek oluştururlar. Bu çiçek öbekleri yaprağın yanında çift olarak açarlar. Ağaçlar erkek ve dişi olarak ayrılırlar. Meyvesi yaklaşık 1 cm çapında, içinde tek bir tohum barındıran siyah bir yemiştir.

  Defne, süs bitkisi olarak, özellikle süs bahçelerinde Akdeniz iklimi ve okyanus iklimi olan bölgelerde yetiştirilir. Dona çok duyarlı olduğu için daha soğuk yerlerde ise ev bitkisi olarak yetiştirilmektedir.Defne yağı ise defne meyveleri sıkılarak elde edilir. Elde edilen yağ, en çok sabun üretiminde kullanılıp, bunu yanı sıra kozmetik sanayisinde cilt nemlendirici olarak kullanır.Tıbbi literatürde defne yaprağının antioksidan, analjezik(ağrı kesici), antienflamatuar ve antikonvulsant (antiepileptik) yararlarının olduğu belirtilmektedir.

Defne bitkisinin genel özellikleri: Saç ve genel vücut temizliğinde güvenle kullanılabilir. Vücut üzerinde dinlendirici etkisi vardır. Düzenli kullanıldığında cildi güzelleştirir, saçları güçlendirir. Antiseptik özelliği vardır. Saç dökülmesi ve kepek gibi problemlerin giderilmesinde tavsiye edilebilir. Alerjik ciltlerde güvenle kullanılabilir.
Defne Sabunu

Defne Sabunu

Defne bitkisi
 
© DefneSabunu.Net | Gsm : 0(506) 833 0333